Welcome, Guest
Please Login or Register.    Lost Password?
Καλώς ήρθατε στο Σκακιστικό forum!

Για να γράψετε την άποψή σας θα πρέπει πρώτα να έχετε κάνει εγγραφή.
Go to bottomPage: 1
TOPIC: middlewave
middlewave 3 Months ago Karma: 1
«Αν και δεν σκόπευα να ανακατευτώ στη συζήτηση αυτή, η αναφορά του Γιάννη του Μακρή στο σωματείο μου (και κατ' επέκταση στο πρόσωπό μου) με αναγκάζει να το κάνω

Έγραψες 1630 λέξεις, δηλαδή αν ήταν να ανακατευτείς πόσες λέξεις θα έγραφε?

Ας δούμε λοιπόν λίγο τα γεγονότα.
Το σκακιστικό τμήμα του ΦΟΝΗ ιδρύθηκε περί το 2000. Ο ΦΟΝΗ προϋπήρχε, διατηρώντας τμήμα μπάντμιντον. Για όσους δεν ξέρουν, πρόκειται για το άθλημα που μοιάζει με τέννις αλλά παίζεται σε φιλέ του βόλευ, με ελαστικές ρακέτες τύπου τέννις και μπαλάκι που μοιάζει να φοράει αλεξίπτωτο. Επίσης, για όσους δεν ξέρουν, είναι ένα από τα αθλήματα που απέκτησαν ομοσπονδία με την ευκαιρία της ανάληψης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και επιχορηγήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια με τεράστια ποσά (εκατομύρια ευρώ), που η ΕΣΟ πχ δεν έχει καν ονειρευτεί, ώστε να παρουσιάσουν πρόσωπο στους ΟΑ. Η συγκεκριμένη ομοσπονδία έχει εδώ και πολλά χρόνια μηδενική παρουσία και δραστηριότητα, γι αυτό και κανείς δεν έχει δει ποτέ αγώνες μπάντμιντον στην Ελλάδα. Βέβαια, λόγω της ανυπαρξίας δεν έχει να παρουσιάσει και φαινόμενα όπως οι πλαστογραφίες δελτίων (προνόμιο του κρίκετ), είναι όμως γεγονός ότι διαχειρίζεται πολύ μεγάλα ποσά όλα αυτά τα χρόνια χωρίς να κάνει απολύτως τίποτα. Πρόεδρός της είναι γνωστός παράγοντας του αθλητισμού (σε πολλά αθλήματα).
Το μπάντμιντον δεν είναι καινούριο φρούτο στο Ηράκλειο Αττικής - υπάρχουν τουλάχιστον άλλα δύο σωματεία εκεί, φυσικά με μηδενική δραστηριότητα. Το ένα μάλιστα δηλώνει ως έδρα ένα άδειο υπόγειο (πέρασα μια φορά να το δω από περιέργεια), το άλλο μια ιδιωτική οικία. Όταν λοιπόν τα παιδιά της περιοχής αποφάσισαν το 2000 να ιδρύσουν σωματείο, προτάθηκε από κάποιους (ως πιο απλή και γρήγορη λύση) να ιδρυθεί σκακιστικό τμήμα στον ΦΟΝΗ, όπως και έγινε.
Το 2003 τη διοίκηση ασκούσαν πολιτικοί παράγοντες του Ηρακλείου, με γραμματέα τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και σημερινό πρόεδρο του ΦΟΝΗ. Δεν μετείχαν σκακιστές στο ΔΣ του ΦΟΝΗ. Το ρόλο του αρχηγού τμήματος είχε ο κ.Γαλάνης, προσωπικός φίλος του τότε γραμματέα, και ήταν ο μόνος που ασχολούταν με παραγοντικά θέματα, καθώς τα υπόλοιπα παιδιά εστίαζαν μόνο στη σκακιστική δραστηριότητα. Φυσικά ο ΦΟΝΗ δεν είχε καμία διοικητική δραστηριότητα (ΓΣ, ΔΣ και τέτοια), ενώ εισέπραττε επιχορηγήσεις από το Δήμο Ηρακλείου.
Εκείνη την εποχή, το 2003, έγινε τροποποίηση καταστατικού του ΦΟΝΗ σε ΓΣ-φάντασμα, η έδρα του συλλόγου μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη και το σωματείο μετονομάστηκε σε ΦΟΝΘ. Τη διαδικασία κίνησε ο κ.Μπαντμιντον, ο οποίος προέρχεται από τον ίδιο κομματικό χώρο με τους τότε διοικούντες τον ΦΟΝΗ. Κανείς σκακιστής δεν ενημερώθηκε για αυτό το γεγονός, που αποκρύφθηκε από όλους.

Όλα αυτά γιατί τα γράφεις; τι σχέση έχουν με το τουρνουά;τι σχέση έχουνε με την Επικοινωνία; Απολύτος καμία. Μέχρι στιγμής φλυαρείς...

«Εντελώς συμπτωματικά, την ίδια ακριβώς εποχή τέθηκε στο τραπέζι η ιδέα της ίδρυσης της Σκακιστικής Επικοινωνίας Ηρακλείου, αμιγώς σκακιστικού σωματείου, με διοίκηση αποτελούμενη αποκλειστικά από ανθρώπους του σκακιού στο Ηράκλειο. Εντελώς συμπτωματικά, από τότε και μετά σταμάτησαν παντελώς οι επιχορηγήσεις του Δήμου προς τον ΦΟΝΗ και όλες οι χορηγίες προς το σκάκι του Ηρακλείου δίνονταν στη ΣΚΕΠΗ

Ο ΦΟΝ δεν πήρε ποτέ επιχορήγηση από το Δήμο, Σωτήρη. Μέχρι το 2004 τα μοναδικά μας έξοδα ήταν το τουρνουά Ηρακλείου και το Σχολικό, άρα δεν είχαμε ανάγκη τα λεφτά. Σκάκι θέλαμε να παίζουμε. Αποφασίσαμε να φτιάξουμε την Επικοινωνία γιατί υπήρχαν πολλοί σκακιστές που ήθελαν να παίζουν σκάκι και δεν "χωρούσαν" στις δύο μέχρι τότε ομάδες που υπήρχαν στο Ηράκλειο.
Δεν αρχήσαμε καλά.

Στο ερώτημα "γιατί κάποιος να μεταφέρει έναν σύλλογο που δεν κάνει τίποτα σε άλλη πόλη και να μη φτιάξει έναν καινούριο", η απάντηση είναι ότι νεοσύστατα σωματεία δεν μπορούν να λάβουν επιχορηγήσεις από δημόσιους φορείς πριν συμπληρώσουν 2 έτη λειτουργίας. Η λογική λέει ότι ο ΦΟΝΗ μεταφέρθηκε επειδή κάποιος είχε βρει άκρες για να εισπράξει χρήματα στη Θεσσαλονίκη και δεν μπορούσε να περιμένει δύο χρόνια (έρχονταν και εκλογές). Το πόσοι και ποιοί γνώριζαν για την υπόθεση αυτή γίνεται προφανές από τη μετέπειτα λειτουργία του ΦΟΝΗ, του Δήμου Ηρακλείου και τη σύσταση της ΣΚΕΠΗ τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή...
Το θέμα παρέμεινε μυστικό για χρόνια, μέχρι που μια μέρα η ΕΣΟ έλαβε ένα χαρτί της ΓΓΑ σχετικό με επιχορηγήσεις, με τα σωματεία ταξινομημένα γεωγραφικά. Έτσι ανακαλύφθηκε η ύπαρξη του ΦΟΝ Θεσσαλονίκης. Στο μεταξύ, όλα αυτά τα χρόνια ο (τυπικά ανύπαρκτος) ΦΟΝΗ συμμετείχε κανονικά στους αγώνες της ΕΣΣΝΑ, με πάμπολλες διακρίσεις, ομαδικές και ατομικές. Η ομάδα ανέβηκε στην Α' Εθνική, έπαιξε σε αυτήν, εισέπραξε χρήματα από την ΕΣΟ για οδοιπορικά και έξοδα συμμετοχής (όπως προβλεπόταν τότε για όλες τις ομάδες), με τον γραμματέα να υπογράφει τα γραμμάτια είσπραξης σαν να μη συμβαίνει τίποτα (και βέβαια όλα τα άλλα επίσημα έγγραφα του συλλόγου προς ΕΣΟ και ΕΣΣΝΑ).
Με την αποκάλυψη του θέματος, έγινε χαμός (το θυμάστε όλοι, φαντάζομαι). Εντελώς συμπτωματικά, έτυχε εκείνη την εποχή να έχω οριστεί εκπρόσωπος του σωματείου σε ΕΣΟ και ΕΣΣΝΑ με ενέργειες του κ.Γαλάνη, και αφού πρώτα είχε προσπαθήσει να μου "πασάρει" την πλήρη διοίκηση και διαχείριση του συλλόγου - ευτυχώς η διαρκής απέχθειά μου προς τέτοιες θέσεις με γλύτωσε από αυτό.

«Αφορμή ήταν η σχετικά έντονη ενασχόλησή μου με τον ΦΟΝΗ και το σκάκι στο Ηράκλειο, λόγω της φιλικής σχέσης μου με όλα σχεδόν τα παιδιά που ασχολούνταν τότε.»

Είδες κάνουμε και εμείς λάθη. Δυστυχώς τόσα χρόνια δεν ξέραμε τι κρύβαμε στο κόρφο μας. Το φάγαμε το πρώτο γκολ, αυτογκόλ και 0-1.

Στον καυγά που ακολούθησε την αποκάλυψη του σκανδάλου, υπερασπίστηκα τον ΦΟΝΗ, όχι βέβαια ως φορέα αλλά ως σύνολο ανθρώπων-φίλων και μικρών παιδιών που ήταν παντελώς στο σκοτάδι και απλά ασχολούνταν με το σκάκι.

«Παράλληλα, ο Χρήστος ο Γκορίτσας ανέλαβε αφιλοκερδώς να κινήσει τις νομικές διαδικασίες για την επιστροφή της ομάδας στο Ηράκλειο, από τη στιγμή που οι εκβιαστικές πιέσεις στον κ.Μπάντμιντον για προσφυγή στη δικαιοσύνη έφεραν αποτέλεσμα. Ο Χρήστος αφιέρωσε πολύ χρόνο και ενέργεια για να φέρει σε επιτυχή κατάληξη την υπόθεση, ενώ και η ΕΣΟ στήριξε τον ΦΟΝΗ (τους ανθρώπους, όχι το σύλλογο) και δεν προχώρησε σε ακυρώσεις και ποινικές διαδικασίες.»

Εδώ θέλει χειροκρότημα, αλλά ρε Σωτήρη εγώ γιατί θυμάμαι και έναν άλλον δικηγόρο που είχε έρθει τότε στη Συνέλευση. Το 0-1 παραμένει.

Ενδοσυλλογικά, αποφασίστηκε να διαλυθεί το τμήμα μπάντμιντον και να μείνει μόνο το σκακιστικό. Ο λόγος που δεν δόθηκε καμία συνέχεια στη διερεύνηση της υπόθεσης ήταν, υποτίθεται, η απεμπλοκή του ΦΟΝΗ από νομικές και πειθαρχικές διαδικασίες, ώστε να μην ταλαιπωρηθούν άλλο τα μέλη και οι παίκτες του.

«Εγώ πιστεύω ότι μάλλον κάποιοι δεν είχαν συμφέρον να φανερωθεί η αλήθεια»

Ποιοι είναι αυτοί ρε Σωτήρη? Μισόλογα?

«Με εισήγηση του κ.Γαλάνη έγινε πρόεδρος της νέας διοίκησης ο πρώην γραμματέας του συλλόγου, παρ'ότι ήταν βέβαια εντελώς έκθετος στην υπόθεση αυτή, τόσο διότι αναμφισβήτητα γνώριζε τα καθέκαστα, όσο και γιατί τόσα χρόνια έβαζε ανυπόστατες υπογραφές. Περιέργως, για δημόσιο πολιτικό πρόσωπο, προτίμησε την τακτική της αποσιώπησης αντί να προσφύγει στη δικαιοσύνη.»

Με λίγα λόγια κατηγορείς τον πρόεδρο του ΦΟΝ έτσι? Ο οποίος πρότεινε στον πρώην δήμαρχο, το Γκορίτσα να μπει στο ψηφοδέλτιο του για τις δημοτικές εκλογές. Αλήθεια γιατί δεν του τα λες κατάμουτρα αυτά όταν τον βλέπεις?

«Μέλη της διοίκησης έγιναν κυρίως γονείς παιδιών του συλλόγου, τρεις από τους οποίους απαρτίζουν την περίφημη "τρόικα" στην οποία αναφέρεται η ΣΚΕΠΗ. Πρόκειται για γονείς που έχουν αφιερώσει ατελείωτες ώρες, ενέργεια και χρήμα για το σύλλογο, με μόνο κίνητρο την ενασχόληση των παιδιών τους με το σκάκι.»

Σωτήρη, όλοι οι γονείς κάνουν το ίδιο για τα παιδιά τους και στο Ηράκλειο υπάρχουν άλλοι σαράντα που κάνουν το ίδιο πράγμα χωρίς να παρεμβαίνουν σε αγωνιστικά θέματα. Οι άλλοι φέρνουν τα παιδιά τους κάθε Παρασκευή από το Πειραιά να παρακολουθούν τις προπονήσεις του συλλόγου και δεν έχουν πει ποτέ κουβέντα. Ό άλλος έρχεται κάθε εβδομάδα από το Γέρακα, πάει Θεσσαλονίκη στο Πανευρωπαϊκό, έπειτα Χαλκιδική για σχολικά και τώρα πάλι Χαλκιδική για τα Νεανικά. Αυτός δεν χαλάει λεφτά? Ενδιαφέρθηκε κανείς γι’ αυτόν ή μήπως δημιούργησε ποτέ πρόβλημα σχετικά με το αν θα παίξει το παιδί ή όχι?

«Αυτοί που συντάσσουν τις ανακοινώσεις της ΣΚΕΠΗ προφανώς δεν αναγνωρίζουν την προσφορά αυτή, εγώ όμως που έχω ζήσει την κατάσταση από κοντά δεν είδα κανέναν εκ των της ΣΚΕΠΗ να μεταφέρουν τις ομάδες σε όλη την Αττική, να πηγαίνουν Κυριακή πρωί Ηράκλειο-Ασπρόπυργο-Ηράκλειο για να φέρουν τους παίκτες, να πηγαίνουν τα παιδιά τους παντού για χάρη της ομάδας, να αποτελούν τον αιμοδότη του σωματείου με τα χρήματα που κατέβαλλαν για τα παιδιά τους στους προπονητές.»

Παραμυθά Σωτήρη θα σε ζήλευε και ο Πιλάβιος. Μάθε λοιπόν ότι μερικά από τα παιδιά δεν παρακολουθούσαν προπονήσεις στο σύλλογο, γιατί εκείνη την εποχή υπήρχαν τα γνωστά κλιμάκια της ΕΣΣΝΑ στα οποία είχαν ενταχθεί τα περισσότερα, ως εκ τούτου δεν ήταν αιμοδότες.
Όσο για την προσφορά τους στο σύλλογο θα πρέπει να πούμε και για το τι έχει προσφέρει ο σύλλογος στα συγκεκριμένα παιδιά. Για παράδειγμα, τα μαθήματα που έκανε τότε η γυναίκα σου σε ένα από τα παιδιά, ο σύλλογος δεν πλήρωνε το 50%? Ή το έχεις ξεχάσεις? Ή μήπως ο σύλλογος δεν φιλοξενούσε μέχρι και γονείς στην Α' Εθνική? Ψέμματα? 1-1 επιτέλους ισοφάριση.

«Ακόμη περισσότερο, βρίσκω εντελώς ανήθικη την προσβλητική στάση της ΣΚΕΠΗ προς ειδικά έναν από αυτούς, που έχει προσφέρει τα μέγιστα στο σύλλογο για πολλά χρόνια υπό εξαιρετικά δυσμενείς προσωπικές συνθήκες, τις οποίες, κύριοι της ΣΚΕΠΗ, γνωρίζετε πολύ καλά και θα έπρεπε να σέβεστε.»

Ενώ η στάση του συγκεκριμένου κυρίου προς το σύνολο των ανθρώπων που ασχολούνται με το σύλλογο είναι η καλύτερη ε? Άσε ρε Σωτήρη.

«Όπως θα έπρεπε να σέβεστε το δικό μου ενδιαφέρον για το σύλλογο, και αυτό του Γκορίτσα που βοήθησε ώστε σήμερα να υπάρχει ο φορέας τον οποίο διεκδικείτε, διακυβεύοντας την επαγγελματική του φήμη σε μια υπόθεση που βρώμαγε απάτη από παντού, και τελικά αποδείχθηκε τέτοια.»

Ε τότε γιατί την ανέλαβε όπως λες ρε Σωτήρη? Και γιατί δεν μίλαγες τότε ρε Σωτήρη? Γιατί περίμενες τόσα χρόνια ρε Σωτήρη? Θέλεις να σε σεβαστούμε κιόλας.

«Όταν λοιπόν συνέβαιναν όλα αυτά, όταν γίνονταν όλες αυτές οι διεργασίες το 2008, που ήσασταν εσείς? Δεν σας απασχολούσε τότε η διαφάνεια, η τιμιότητα? Δεν σας ενδιαφέρει ούτε σήμερα η απόδοση δικαιοσύνης και η εκπαραθύρωση αυτών που εξέθεσαν τον ΦΟΝΗ και εσάς τους ίδιους? Το μόνο που σας ενοχλεί είναι αυτοί που θέλουν διαφάνεια, οργανωμένη λειτουργία και τακτοποιημένα οικονομικά βιβλία? Ή μήπως δεν γνωρίζετε την πραγματικότητα?»

Το 2007 εννοείς, αλλά ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τι ρόλο έχουν τώρα όλες αυτές οι ερωτήσεις. Γιατί δεν τις κάνεις στο ΔΣ του ΦΟΝ ρε Σωτήρη?

«Πολλοί από εσάς είστε νέοι στο χώρο και δεν έχετε ζήσει όσα περιέγραψα παραπάνω - πόσα παραμύθια και ψέματα σας έχουν ταϊσει? Πόσοι από εσάς έχετε καθήσει να συζητήσετε με τους ανθρώπους που κατηγορείτε και εξυβρίζετε?»

Προς το παρών ο μόνος που μας ταΐζει παραμύθια είσαι εσύ. Όταν είχαμε συναντηθεί οι δύο μας σου είχα δείξει μία πρόταση του ΔΣ της Επικοινωνίας προς το ΔΣ του ΦΟΝ. Την διάβασες και μετά θυμάσαι τι μου είπες? «Έχετε δίκιο, όλα όσα προτείνετε είναι πολύ λογικά και δεν καταλαβαίνω γιατί αυτοί οι… του ΦΟΝ δεν συμφωνούν». Άρα Σωτήρη ποιος δεν θέλει τον διάλογο? Επιτέλους γκολ 2-1.

«Τα χρέη του ΦΟΝΗ από μεταγραφές που κανόνιζε κάποιος χωρίς να ενημερώνει το ΔΣ του συλλόγου δεν σας απασχολούν? Σας έπιασε τώρα ο πόνος για τον ΦΟΝΗ? Το 2008 δεν σας ένοιαζε?»

Προφανώς Σωτήρη θα γνωρίζεις ότι στη τελευταία ΓΣ του ΦΟΝ το Σεπτέμβριο του 2008, η πρότασή μου ήταν να μην δώσουμε ούτε ένα ευρώ για μεταγραφή και ότι η ομάδα πρέπει να παίζει στην κατηγορία που αντέχει οικονομικά. Άστα Σωτήρη 3-1 το σκορ.

«Ο κ.Γαλάνης δήλωσε στο Δήμαρχο Ηρακλείου ότι την ευθύνη για την οικονομική διαχείριση του συλλόγου έχουν οι δύο προπονητές και ότι αυτός τους τα έλεγε χρόνια, εσείς τι άποψη έχετε γι αυτό?»

Εμείς σαν Επικοινωνία μιλήσαμε με το Δήμαρχο, αλλά ούτε εσύ ούτε και κανείς άλλος ήταν μπροστά παρά μόνο δύο μέλη του ΔΣ της Επικοινωνίας, οπότε τα συμπεράσματα που βγάζεις είναι από το μυαλό σου Σωτήρη. 4-1

«Εξηγήστε επιτέλους στον κόσμο ποιο είναι το βασικό σημείο τριβής σας με την "τρόικα", ποια είναι η βασική σας διαφωνία σχετικά με τη διαχείριση των συλλόγων σας.»

Σε ποιο κόσμο να εξηγήσουμε ρε Σωτήρη? Στην πρόταση που σου έδειξα τότε, το αναφέρει καθαρά, γιατί κάνεις το κινέζο?

«Εξηγήστε επίσης στον κόσμο ότι πρώτη η "άλλη πλευρά" σας πρότεινε να αναλάβετε τη διοργάνωση του Όπεν, ότι συμφώνησαν να μπουν ως συνδιοργανωτές χωρίς να έχουν καμία ανάμειξη ή απαίτηση, όταν το απαίτησε ο Δήμαρχος, κι εσείς αρνηθήκατε.»

Σωτήρη, δεν σου τα είπαν καλά. Άκου για να μαθαίνεις. Η «άλλη πλευρά» μας διαβεβαίωσε τηλεφωνικά ότι δεν θα ανακατευτεί με το τουρνουά, αλλά μόλις βγάλαμε την προκήρυξη, πήγαν κατευθείαν στο Δήμαρχο, μας κατηγόρησαν ότι τα βιβλία μας δεν είναι εντάξει και ότι θέλουν και αυτοί να συνδιοργανώσουν το τουρνουά. Φυσικά ο δήμος, αφού είδε ότι τα βιβλία μας είναι πεντακάθαρα, έπραξε σωστά και ζήτησε και οι δύο σύλλογοι να αναλάβουν το τουρνουά. Ναι ρε Σωτήρη αλλά εμείς, γιατί να συνεργαστούμε με ανθρώπους οι οποίοι μας κατηγορούν? 5-1 το σκορ.

«Όσον αφορά εμένα, το σωματείο μου και τους φίλους μου, καλό θα είναι για μια φορά να δοκιμάσετε να μας αντιμετωπίσετε πρόσωπο-με-πρόσωπο και να μας απευθύνετε τις κατηγορίες αυτές κατάμουτρα, αντί να λειτουργείτε με ψεύδη και διαδόσεις προς τρίτους.»

Πόσο ποιο κατάμουτρα θέλεις να στο πούμε δηλαδή? Όταν συναντηθήκαμε δεν σου είπα ότι τον πρόεδρό σας δεν θέλω να τον ξέρω γι’ αυτό που έκανε τότε με την επιτροπή? Σωτήρη, ανθρώπους που δε "γουστάρεις" δεν πας μετά να τους πιάσεις φίλους, όταν έχεις την ανάγκη τους. Όπως εσύ ας πούμε ή είναι ψέμα και αυτό? 6-1.

«Ορισμένοι από εσάς γνωρίζουν πολύ καλά την αλήθεια, ασχέτως αν αυτή δεν σας ενδιαφέρει. Την έχω εξηγήσει κι εγώ προσωπικά σε τουλάχιστον δύο από εσάς, και κανείς τους δεν έφερε την παραμικρή αντίρρηση - μπροστά μου τουλάχιστον.»

Ναι ρε Σωτήρη μου είπες ότι οι «γνωστοί 3» θέλουν να κάνουμε ΓΣ, που είναι ρε Σωτήρη? Επίσης μου είπες ότι για όλα φταίει ο Γαλάνης το οποίο δείχνει προσωπική εμπάθεια προς το πρόσωπό του.

«Αντ' αυτού προτιμάτε να λειτουργείτε δι' αντιπροσώπου αμφίβολης αξιοπιστίας, τον οποίο έχετε και ως εκπρόσωπο του σωματείου σας, και να βγάζετε ανακοινώσεις χαμηλοτάτου ήθους και επιπέδου για να παραπλανήσετε τον κόσμο.»

Κρίμα Σωτήρη που δεν έχουμε τον δικό σας εκπρόσωπο. Όσο για τις ανακοινώσεις, αν θυμάσαι καλά, όταν βγάλαμε την επιστολή σχετικά με την «τρόικα» όπως τους λες, μου είχες πει εσύ ο ίδιος ότι η επιστολή που γράψαμε ήταν πολύ καλή κίνηση, καλογραμμένη, ψύχραιμη και δίκαιη και ότι περίμενες πιο «βίαιη» αντίδραση από εμάς. Αυτή δε σου άρεσε? Περί ορέξεως… κολοκυθόπιτα Σωτήρη

«Τα ψεύδη, η λάσπη και η υποκρισία έχουν τελειώσει σε όλους τους τομείς και η τακτική σας αυτή μόνο εσάς μειώνει και κανέναν άλλον.»

Σωτήρη δε μπορείς να μιλάς εσύ για ψεύδη, λάσπη και υποκρισία, όταν αυτοί οι χαρακτηρισμοί στο λεξικό έχουν τη φωτογραφία σου. 7-1. Ελπίζω να σφυρίξει ο διαιτητής γιατί έχω φάει μια ολόκληρη μέρα να σου γράφω.

«Η δική μου ανάμειξη στους τσακωμούς σας με την "άλλη πλευρά" είναι ιδιαίτερα περιορισμένη και σε συγκεκριμένη κατεύθυνση - αυτό που επαναλαμβάνω σε όλους όσους μιλάω, είναι "καθήστε σε ένα τραπέζι, βάλτε τα προσωπικά σας στην άκρη, βγάλτε από τη μέση αυτούς που υποδαυλίζουν την ένταση, συζητήστε τα θέματα ένα-ένα χωρίς τσακωμούς, και με αμοιβαίες υποχωρήσεις καταλήξτε σε μια συμφωνία για να αποκατασταθεί η ομαλότητα". Όσο διατηρείτε αυτήν την αδικαιολόγητα υπεροπτική και εμπαθή στάση, η κατάσταση μόνο χειρότερη μπορεί να γίνει. Κι αν εσείς προσωπικά δεν δίνετε δεκάρα, σκεφτείτε τουλάχιστον τα 100+ παιδιά και τους απλούς σκακιστές που κουβαλάτε πίσω σας.»

Ευχαριστούμε θερμά για τις συμβουλές σου, Σωτήρη.
nikos
Admin
graph
User Offline Click here to see the profile of this user
Last Edit: 2010/06/10 14:04 By nikos.
The administrator has disabled public write access.

Go to topPage: 1